dinsdag 18 mei 2010

Ik ben een kind van de moderne tijd.

hallo,

ja, ik ben een kind van de moderne tijd. Zoals de meeste bloggers denk ik. Maar dat beseffen de meeste moderne kinderen niet echt. Tot ze plots beperkt worden in hun doen en laten. Zoals ik, gisteren avond.

Thuis zijn we bezig met verbouwingen. Sedert mijn vader begin het jaar officieel met pensioen gaat, is het tijd om het huis wat op te frissen. Nieuwe keuken; nieuwe vloer in de living, hall en keuken; nieuwe salon; nieuwe eetkamer; nieuwe plafonds; ... En die werken zijn nu in volle gang. Kzal dan nog wel eens wat foto's van voor en na posten, want kben zelf verantwoordelijk - na serieus wat overtuigingskracht te hebben gebruikt - voor enkele dingen (kleur van de muren, aanpassen van de overgang tussen keuken en living, ...). En kmoet zeggen: kdenk dat ik een goed inzicht heb daarvoor. En het handige is dat ik nu wat kan proberen zonder dat het mijn eigen appartement/huis is. Haha.

Nuja, kindje van de moderne tijd dus. Dat merkte ik toen ik gisteren thuis kwam van het werk. De nieuwe vloer was gelegd en vanzelfsprekend mocht er nog niet op gelopen worden. Dus dat betekende geen tv, want die staat in de woonkamer uiteraard. Maar ook geen internet, want de bureau kan ik enkel via de hall bereiken. En aangezien mijn laptop ook in het bureau stond, kon ik ook geen dvd-tje kijken. Fotograferen  zat er ook niet in, want fototoestel in het bureau. Tja, dan zit je daar om 18u00, met enkel een radio, de krant en wat oude tijdschriften. Dan is de avond nog lang hoor! 

Gelukkig is er de cinema! Alleen waren de films niet al te denderend. Geen enkele film waar ik anders naar de bioscoop zou trekken. Maar goed, alles is beter dan drie uur in een krant zitten kijken natuurlijk. Uiteindelijk heb ik de beste keuze uit het aanbod gemaakt denk ik: 'Green Zone' van Paul Greengrass met Matt Dillon in de hoofdrol. Een film over de oorlog in Irak, en de vergeefse jacht op massavernietigingswapens. Best een aangename film met gedegen acteerprestaties en de nodige actie. Geen  grootste cinema, maar absoluut te pruimen op een doordeweekse maandagavond. 

Maargoed, er is dus gebleken dat ik moeilijk zonder moderne snufjes zou kunnen leven. Alléja, leven wel, maar ik zou me toch minder makkelijk kunnen bezig houden 's avonds dan nu :) 

Waaraan zien jullie dat jullie kinderen van de moderne tijd zijn? 

groet,
Tom

ps: vandaag is het exact 30 jaar geleden dat Ian Curtis, de frontman van Joy Division, op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Hij had alles wat een frontman niet nodig heeft: enorme angsten en zwarte gedachtes, epileptische aanvallen op het podium als de verlichting te fel stond en een spastische dansstijl... Maar daarenboven had hij een schitterende, lijzige stem, een énorm talent om muziek te componeren en teksten te schrijven én een groep heel goeie muzikanten. 

Ja, Joy Division, het is donker, maar wat hou ik toch enorm van die muziek. Ook dit is één van de CD's (samen met het beste van 'The Doors') die nooit uit mijn CD-lader verdwijnt. Vandaag kies ik voor 'Transmission', nog altijd één van de allerbest opgebouwde liedjes ooit. En de beste baslijn ooit. Oude muziek die nog altijd even modern klinkt, ja ook moderne kinderen kunnen van oude dingen houden :)

8 opmerkingen:

 1. Mijn lijstje der moderne noden, in volgorde van prioriteit:
  - internet
  - gsm
  - dvd
  - kabeltv
  - radio
  - ladyshave
  - senseo

  Ik kind van de moderne tijd? Bwoaaaa :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een goed boek kan wonderen doen in tijden zonder laptop en/of internet. ;-)

  Ikzelf ben toch wel een klein beetje verslaafd aan internet en loop gigantisch verloren wanneer het internet het om een of andere reden begeeft. Ineens geen gsm meer hebben zou ook serieus aanpassen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. stroompanne = paniek
  GSM batterij leeg en geen kabeltje bij = paniek
  Gelukkig kan een old skool boek me wel luttele uren entertainen.
  Maar ik zou in jou geval net hetzelfde gedaan hebben, weggaan, desnoods alleen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hm,
  ik ben een kind van de moderne tijd.
  Ik ben verslaafd aan facebook, ik geef het toe.

  Grtjs ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha; nog een geluk dat er bij mij maar 1 tramspoor was :)

  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog een geluk dat er nog zo attente jongens zijn :)
  Anders zou het voor de rest van de meisjes niet zo goed uit zien ;-)

  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou niet zonder alle bovenstaande dingen kunnen, maar ook niet zonder een microwave :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thanks for your share! very impressive!

  online pharmacy

  BeantwoordenVerwijderen